Többfunkciós szoba került kialakításra a debreceni Klinika Koraszülött Intenzív Centrumában

 Home / Többfunkciós szoba került kialakításra a debreceni Klinika Koraszülött Intenzív Centrumában

 

A többfunkciós szoba ötlete körülbelül egy évvel ezelőtt merült fel először, amikor a KORE Egyesület képviselője megkereste projektünk szakmai vezetőjét, dr. Horváth Zsoltot azzal a lehetőséggel, hogy a NaturAqua pályázat keretében szívesen támogatja azokat a koraszülött osztályokat, amelyek olyan érdekes és hasznos ötlettel és tervvel tudnak előállni, amely hatékonyan segíti a koraszülött ellátásban érintetteket.

Az alapítványunk által folytatott munkánk: az anyacsoport, az osztályon akkor már folyamatos munkát végző pszichológusunk által végzett korai intervenció, a hazabocsátási találkozó igénye, valamint a szintén ehhez a munkához kapcsolódó búcsúzás, gyász méltó módja, és ezeknek a találkozásoknak a helyigénye meggyőzte a támogatókat a megvalósítás szükségességéről.

A szoba kialakítása hosszú folyamat eredménye, mely során az anyagi lehetőséget biztosító szponzor segítségére voltak a „helyi erők” is. A munkálatokban résztvevő helyi mesteremberek felkutatásában segédkeztek, akik közül többen ingyen vagy minimális bérért vállalták a munkát, s nem kis áldozat vállalva volt, aki saját zsebből finanszírozta meg átmenetileg az elvégzett munkákat. A sokszintű összefogásnak köszönhetően a projektet magáénak tekinti a szponzor cég, a KORE Egyesület, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának Koraszülött Intenzív Centruma és az Újszülöttjeinkért, koraszülöttjeinkért Alapítvány is. 

Alapítványunk mentorai számára különleges lehetőséget kínál ez a helyiség, hiszen ezt a "nem kórházi környezetet" sorstársi együttérzéssel, fesztelenséggel, őszinteséggel tudják megtölteni munkájuk során, összeségében az eddigi feladatainkat egy alkalmasabb, „méltóbb” helyen folytathatjuk. Dr. Horváth Zsolt szavaival: „Ezt a helyiséget én úgy tekintem, mint a fenntarthatóság első bástyáját. A hely már megvan 2020 utánra is, ahol mentor-szülő találkozó bensőségesen megvalósulhat.”

Hálásan köszönjük a NaturAqua-nak és a KORE Egyesületnek, akik elősegítették, lehetővé tették, hogy a céljaink megvalósulhassanak!

 

a fotó forrása: www.coca-cola.hu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek