ABA konferencia és workshop Debrecenben

 Home / ABA konferencia és workshop Debrecenben

2019. február 9-10-én „Alkalmazott Viselkedéselemzés (ABA) lehetőségei autista gyermekek fejlesztésében” címmel konferenciát és workshopokat, valamint érzékenyítést tartottunk az EFOP-1.2-16-2016-00003 projekt keretében Debrecenben. A résztvevő, koraszülöttekkel foglalkozó szakemberek (orvosok, nővérek, gyógypedagógusok) és érintett családok bemutattuk vándor fotókiállításunkat is. A konferencia előadója Ujhelyi-Illés Orsolya BCaBA volt. 

Az Alkalmazott Viselkedéselemzés (ABA: Applied Behavior Analysis) világszerte a leghatékonyabb fejlesztési rendszerként elismert módszer autista gyermekek felzárkóztatására, integrálására. Előadónk külföldi tanulmányai során, valamint érintett szülőként itthon a mindennapokban is megtapasztalta, hogy az ABA segítségével hogyan segíthetjük hozzá az autista gyermekeket ahhoz, hogy a bennük rejlő lehetőségeket maximálisan kiaknázva, ők is sikeres, boldog életet élhessenek. A módszert mind érintett szülők, mind autista gyermekekkel foglalkozó szakemberek figyelmébe szívesen ajánlja, hogy a rájuk bízott gyermeket minél jobban megérthessék, és minél több, közös sikerélményen keresztül a lehető legtöbb, az életben valóban fontos készség elsajátításához hozzásegíthessék.

Köszönjük Ujhelyi-Illés Orsolya kiváló munkáját! Ugyancsak köszönjük a Görögkatolikus Metropólia önzetlen segítségét a helyszín térítésmentes rendelkezésre bocsátásáért! Hálásak vagyunk Lővei Petra hárfaművész és a Kincses Kórus fellépéséért is!