Archívum

 Home / Rendezvények / Archívum

2018. 12. 18.

Szolnok:

Karácsonyi készülődés a szolnoki mentorházban


2018. 12. 16.

Debrecen:

A Lautitia kórus karácsonyi koncertjén lépett fel a Kincses kórus


2018. 12. 15.

Nyíregyháza:

Karácsonyváró mesedélelőtt a nyíregyházi könyvtárban


2018. 12.06.

Nyíregyháza:

Mikulás járt a nyíregyházi mentorházban2018. 12. 04.

Szolnok:

Decemberi workshop a szolnoki mentorházban


2018. 12.03.

Nyíregyháza:

Védőnő hallgatók érzékenyítése2018. 11. 27.

Debrecen:

Gyermekgyógyász konferencia Debrecenben2018. 11. 26-27.

Debrecen:

Újabb mentorokat képeztek Debrecenben
2018. november

Debrecen:

Folytatódnak az érzékenyítő foglalkozások Debrecenben


Novemberben is folyamatosan járták a debreceni mentorok az intézményeket érzékenyítő foglalkozásukkal.

2018. 11. 18.

Hajdúböszörmény:

Koraszülöttek Világnapja


Debreceni mentoraink a Koraszülöttek Világnapja alkalmából Hajdúböszörményben rendezett ünnepségen is részt vettek.


2018. 11. 30.

Nyíregyháza:

Adventi készülődés a nyíregyházi mentorházban


A szokásos baba-mama klub helyett november 30-án együtt készítették el adventi koszorúikat a mentorok és a kismamák. A kézműveskedés mellett azért a szórakozás is belefért a délelőttbe.

2018. 11. 23.

Tiszafüred:

Ágazatközi konferencián tartott előadást projektünk szakmai vezetője

.

Dr Horváth Zsolt projektvezető  Anyától a családig címmel tartott előadást Tiszafüreden. A konferenciát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tiszafüredi Tagintézménye szervezte.

2018. 11. 22.

Szolnok:

Szolnok környéki védőnők érzékenyítése


A szolnoki ÁNTSZ adott otthont a Szolnok környéki területi védőnőknek rendezett érzékenyítő foglalkozásnak.

2018. 11. 08.

Szolnok:

Iskolai védőnők érzékenyítése


Projektbemutatóval egybekötött érzékenyítést tartottak mentoraink a programunk iránt érdeklődő iskolai védőnőknek Szolnokon.

2018. 11.06.

Újfehértó:

Érzékenyítés az újfehértói református óvodában


A nyíregyházi mentorok az újfehértói református óvodában tartottak érzékenyítő délutánt az óvodapedagógusoknak és két református lelkésznek is.

2018. 12. 05.

Szolnok:

Érzékenyítés a szolnoki Vércse úti bölcsődében


December 5-én a szolnoki mentorok a Vércse úti bölcsődében tartottak érzékenyítő foglalkozást a kisgyermek gondozóknak.

2018. 11. 24.

Debrecen:

Érzékenyítés a KrízisINtervenciós CSoport szakembereinek


2018.november 24-én a KINCS pszichológusai vettek részt érzékenyítő tréningünkön, ahol megtapasztalhatták a különböző képességcsökkenés vagy képességhiánnyal küzdők nehézségeit. A vidám gyakorlatok során átélhették és elgondolkodhattak a betegségek, balesetek, krízisek során fellépő állapotokról, és a nehézségek áthidalásának lehetőségeiről.

2018. 11. 17.

Nyíregyháza:

Koraszülöttek Világnapja - Előadások, fotókiállítás és közös játék


Idén a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban rendeztük meg ünnepségünket. A bensőséges hangulatú, fotó vándorkiállítással színesített rendezvényünkön készült néhány képpel hívjuk fel a figyelmet arra, milyen nemes és hősies küzdelem zajlik valamennyi koraszülött csecsemő megmentése, életben tartása, fejlesztése és nevelése érdekében régiónkban és szerte az országban.

2018. 11. 17.

Debrecen:

Koraszülöttek Világnapja Debrecenben
2018. 11. 17.

Szolnok:

Látogatás a kórházban


A Koraszülöttek Világnapja alkalmából a szolnoki mentorok a Hetényi Géza kórházban köszöntötték a dolgozókat és a kismamákat.


2018. 11. 16.

Debrecen:

Mentoraink a koraszülött osztályon


A debreceni klinika dolgozóit köszöntötték fel mentoraink a Koraszülöttek Világnapja alkalmából.


2018. 11. 16.

Nyíregyháza:

Látogatás a koraszülött osztályon


A Koraszülöttek Világnapja alkalmából a nyíregyházi mentorok a Jósa András kórház osztályának dolgozóit köszöntötték.


2018. ősz

Debrecen:

Érzékenyítés a Debreceni Egyetemen


Mentoraink több alkalommal tartottak érzékenyítő foglalkozásokat az egyetemen. A legkülönlegesebb lehetőség a külföldi gyógytornász hallgatók angol nyelvű érzékenyítése volt.2018. ősz

Debrecen:

Érzékenyítések a VSZSZ-nél


Heti rendszerességgl tartanak az ősz során debreceni mentoraink érzékenyítő foglalkozásokat az intézményben.


2018. 10. 13.

Élménypedagógiai foglalkozás és érzékenyítés Hajdúdorogon


A hajdúdorogi Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskolában jártak a debreceni mentorok, ahol a délelőtt során 4 alsós osztály vehetett részt izgalmas élménypedagógiai foglalkozáson Gulyásné Felkai Ágnes vezetésével, tanítás után pedig a tanári kar játszhatott a mentorokkal az érzékenyítő foglalkozáson.


2018. 10. 03.

Nyíregyháza:

Őszi állományülés


Október 3-án a nyíregyházi mentorházban rendeztük meg állományülésünket, mely során áttekintettük az elmúlt egy év során végzett tevékenységünket, sikereinket, nehézségeinket. Megbeszéltük, hogy mit fogunk a következő időszakban tenni azért, hogy a koraszülött családok mentorálása minél inkább ismert és elismert legyen. A remek hangulatú rendezvényen csaknem minden munkatársunk részt vett. 


2018. 10. 08-09

Nyíregyháza:

FINE - nemzetközi konferencia


A nagysikerű rendezvény október 8-9-én Nyíregyházán került megrendezésre. A Családcentrikus Fejlődéstámogató Ellátás alapozó programját ezúttal nyíregyházi, szolnoki, fehérgyarmati és kisvárdai szakemberek ismerhették meg Inga Warren és Mary O'Connor előadásain és gyakorlati foglalkozásain keresztül.


2018. szeptember-október

Szolnok:

Érzékenyítések


Szolnoki mentoraink az őszi hónapokban nem tétlenkedtek. Szeptember 21-én Kunszentmártonban , 28-án Mezőtúron, október 1-jén Kenderesen érzékenyítették a védőnőket, október 9-én pedig a szolnoki bölcsődevezetők vehettek részt a mentorprogramban nagy hangsúlyt kapott érzékenyítő foglalkozáson. 


2018. 09. 10-11.

Debrecen:

FINE - nemzetközi konferencia


Alapítványunk egy világszerte több helyen, nagy sikerrel futó programot hozott el a debreceni koraszülött osztály dolgozóinak a koraszülött csecsemők gondozásának érdekében. Az Angliából érkezett trénerek közreműködésével harminc koraszülötteket gyógyító, gondozó gyermekorvos, intenzív terápiás és koraszülött nővér, ápoló és mentor ismerkedett a Családcentrikus Fejlődéstámogató Ellátás-FINE program alapjaival a két napos rendezvényen, mely október elején Nyíregyházán is megrendezésre kerül. Az előadások mellett, gyakorlati bemutatókra és személyes beszélgetésekre is sor került.


2018. 08.27.

Szolnok:

Projektbemutató


Augusztus 27-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat megyei intétményeinek vezetői tájékozódhattak alapíványunk "Jótettekre vagyunk teremtve" projektjéről szolnoki központunkban. Az egyik, talán legfontosabb kapcsolódási pontnak a korai fejlesztés területét jelöltük ki, de a mentorok munkájának, jelenlétüknek, a mentorház tevékenységének továbbadása, valamint konferenciákon, programszervezéseken való közös meghívás is felmerült lehetőségként. Ennek egyik gyors aktualizálása egy októberi tiszafüredi, ágazatközi konferencia, melyre azonnal meghívást kaptunk.


2018. 08. 18.

Debrecen:

Galiba Gyermekfesztivál


A "Jótettekre vagyunk teremtve" projekt keretében mintegy negyven munkatárs, szülő és gyermek vonult fel a debreceni Galiba Gyermekfesztiválon, amely a nemzetközi hírű Debreceni Virágkarnevál gyermekrendezvénye. A koraszülött gyerekek és  barátaik egy virágokkal feldíszített inkubátorral érkeztek, és a Tenyérnyi indulót énekelték a Nagyerdei Satdion teltházas lelátói előtt, amivel különdíjat értek el.


2018. 08.01.

Nyíregyháza:

Anyatejes táplálás világnapja


Mintegy 150 ember vett részt az alapítvány által szervezett rendezvényen a Kossuth téren. Az érdeklődő családokat többek között különböző előadások, gyerekfoglalkozások, kutyás bemutató, védőnői, orvosi tanácsadás várta, ahol alkalom adódott a személyes beszélgetésekre és ismerkedésre is. Bemutatkozott a nyíregyházi baba-mama klub, a babahordozósok tánccsoportja, a Mályvavirág Alapítvány, és volt tombola is.


2018. 06.23.

Nyíregyháza:

Családi nap


A nyíregyházi mentorház június 23-án délelőtt zsúfolásig megtelt koraszülött gyermekekkel és szüleikkel. Husztiné Hajdú Erika pszichológus előadása alatt a mentorok vigyáztak a gyerekekre. Ezt zenebölcsi követte, mely ez alkalommal az apukák aktív közreműködésével zajlott. A program alatt a mentorok saját készítésű goffrival kedveskedtek a családoknak.2018. 06.12.

Szolnok:

Családi nap


A szolnoki mentorházban június 12-én egész napos programra invitálták a koraszülött gyermekeket testvéreikkel és barátaikkal együtt. A közös muffinozásból, az ajtóra aksztható virágdísz készítéséből, valamint egy rakott krumpli megfőzéséből derekasan kivették a részüket a gyerekek is. Délután egy kis mozizás következett, mely után a gyerekek tele élményekkel térhettek haza a szülők megelégedésére.2018. 06.14.

Debrecen:

Érzékenyítő nap a Honvéd utcai bölcsődébenA debreceni mentorok a Honvéd utcai bölcsődében jártak.2018. 06.03.

Szolnok:

Egészségnap Mezőtúron


Június 3-án a mezőtúri Gál Ferenc Főiskolán a szolnoki mentorok egy standdal képviselték alapítványunkat a városi egészség-napon rendezett eseményen. A számos egészségmegőrző és -fenntartó program között a védőnők és az egészségügyi dolgozók sátra mellett a az érzékenyítés és a projekt bemutatása volt a fókuszban.

2018. 05. 25.

Debrecen:

Sárosdi Virág előadásaMontessori pedagógia a koraszülöttet nevelő családban címmel tartott workshopokat Sárosdi Virág szülőknek és szakembereknek május 25-én Debrecenben. A workshopon elhangzott gyermeknevelési tanácsokat minden tudatos szülő számára ajánlotta az előadó, aki az általa szerkesztett gyereketeto.hu oldalon is hasznos ötleteket, tanácsokat és letölthető anyagokat oszt meg az érdeklődőkkel.2018. 05. 24.

Szolnok:

Érzékenyítés Jászberényben


Május 24-én a szolnoki mentorok Jászberénybe érkeztek érzékenyíteni. Délelőtt a Jászberényi Család- és Gyermekjóléti Központban találkoztak az ott dolgozókkal, délután pedig a Jászberény Városi Önkormányzati Bölcsőde és Védőnői Szolgálata fogadta munkatársainkat. A mintegy harminc résztvevőt az érzékenyítő játékok hamar feloldották, s végül hálásan köszönték meg, hogy eljutottatták hozzájuk a projekt terveit és álmait, valamint az érzékenyítés szemléletmódját.2018. 05. 18.

Nyíregyháza:

Sönfeld Mátyás interaktív előadása hangszerekről, zenéről mindenkinek


Az előadó pszichopedagógusként és tanulásban akadályozottak pedagógusaként 2008 óta tanít ének-zenét egy speciális intézményben. Ennyi idő alatt megtapasztalta, hogyan lehet a leghatékonyabban élményszerűen átadni a zene rejtelmeit, törvényszerűségeit. A Zenebatyu Élményprogram élete egyik legfontosabb munkája. Előadásán interaktív formában mutatta be az érdeklődőknek az akár otthon is fillérekből elkészíthető hangszereket, s  ezeken keresztül a hang fizikai törvényeit is bámulatosan szemléltette.

2018. 05. 15.

Szolnok:

Bemutatkozás a Humán Szolgáltatóközpontban


Május 15-én a szolnoki SZKTT Humán Szolgáltató Központ területi és városi családsegítő munkatársainak tartottak az alapítvány munkatársai projektismertetőt. Mihályi Katalin szolgálatvezető szervezésének segítségével. A résztvevők aktív figyelmét és segítőkészségét mutatta, hogy két nap múlva az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérültek Egyesületének elnökével, Fehérváry Tündével is felvették a kapcsolatot a mentorok, hiszen az alapítvány célkitűzési és az egyesület elgondolási a programon elhangzottak alapján összekapcsolódtak.

2018. 05. 14.

Nyíregyháza:

Első baba-mama klub a mentorházban


Jó hangulatban telt az első baba-mama találkozó Nyíregyházán, melyen az anyukák és a mentorok bemutatkoztak egymásnak, sor került mondókázásra, babasimogatásra és ernyőzős játékra is. A résztvevők megbeszélték a következő találkozó tematikáját is.

2018. 05. 11.

Nyíregyháza:

Születés hete a nyíregyházi kórházban


A nyíregyházi Jósa András kórház szülészeti osztályának rendezvényén a nyíregyházi mentorok bemutatkozó standdal képviselték az alapítványt és a és a látogató csoportoknak bemutatták a projektet, a mentorálási munkát és a mentorház programjait. 

2018. 04. 26.

Nyíregyháza:

Anyák napi készülődés a mentorházban


Lelkes kis csapat készülődött az anyák napjára április 26-án mentoraink segítségével. 3D-s faliképet és felakasztható szobadíszt is készíthettek a gyerekek édesanyjuknak. 

2018. 04. 19.

Nyíregyháza:

Meseterápia a halálról


" Mesés szembenézés a halállal" - önismereti csoportfoglalkozás a nyíregyházi mentorházban Révész Renáta Liliána vezetésével. 

2018. 03. 08.

Szolnok:

Bemutatkozás és érzékenyítés a Szent Tamás iskolában


A szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános iskola óvodájában találkozta a mentorok az ott dolgozókkal, majd az általános iskola pedagógusinak beszéltek az alapítvány célkitűzéseiről és projektjéről. Később érzékenyítő játékokkal hozták helyzetbe a résztvevőket, hogy akár a koraszülöttségből származó hátrányokkal, fogyatékkal élők életébe apró bepillantást nyerjenek.2018. 04. 03.

Besenyszög:

Bemutatkozás a besenyszögi baba-mama klubban


Április 3-án  a besenyszögi művelődési házban rendezett baba-mama klubon vett részt az alapítvány "Jótettekre vagyunk teremtve" programjának szolnoki csapatában dolgozó Demény Adrienn mentor. A klub résztvevőivel ismertette a projekt tartalmát és céljait, s a fejlesztő játékokkal telt délután során kérte a helyi kismamák segítségét a koraszülött gyermekeket nevelő családok elérésében.


2018. 03. 28.

Szolnok:

Bemutatkozás a szolnoki Kodályban


A szolnoki iskolákban dolgozó védőnők az általános iskolák felső tagozatos csapatainak szerveztek Egészség napot, melyen az egyik állomáshely levezénylésére a szolnoki mentorok csapatát kérték fel. A mentorok segítségével a diákok a sütőkesztyűvel való gyöngyfűzést próbálhatták ki könnyített és nehezített "pályán" is. A többszáz fős rendezvény főleg gyermekeknek, de az általuk hozott nagyszülőknek is vidám és egészségre fókuszáló délelőtti programot biztosított.

2018. 03. 28.

Nyíregyháza:

Húsvéti készülődés Nyíregyházán


A nyíregyházi Kincses Sziget Mentorházben nagy volt a nyüzsgés Nagyszerdán. A koraszülötteket nevelő vendégcsaládok különböző technikákkal tojást és gipszfigurákat is festhetttek, valamint ablakdíszeket készíthettek a mentorok segítségével. A kézműves foglalkozással párhuzamosan folyamatos volt a zeneszó és az udvart is belakták a gyerekek. A délután során jutott idő a tartalmas beszélgetésre és tanácsadásra is.

2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap - Játék


A gyerekek és a szüleik a szivárványernyő nevű játékkal ismerkednek a nyíregyházi mentorház családi napján.

2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap - Mentorház szentelés


A nyíregyházi mentorházat Szocsak Ábel görögkatolikus apostoli kormányzó és Hajdú István római katolikus káplán áldotta meg a családi napot követően.


2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap - Interaktív színielőadás


Fridrik Noémi és Nagyidai Gergő, a Móricz Zsigmond Színház művészei a Sárkányölő című interaktív meseelőadással szórakoztatták a gyerekeket, amíg szüleik a szakmai előadásokat hallgathatták. 

2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap - Kutyás bemutató


Pelyvás Csaba kutyás bemutatóját csodálattal nézték, és aktívan részt is vettek benne a gyerekek, habár a télies időjárás miatt ezt a programot is bent tartották meg a nyíregyházi családi napon.

2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap - Konferencia, workshop


A nyíregyházi családi napon az ünnepélyes megnyitó, a kerekasztal beszélgetés és az előadások után a szakemberekkel való közvetlen beszélgetésre is volt lehetősége az érdeklődőknek.


2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap - Érzékenyítő fesztivál


A nyíregyházi nap során gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt lehetősége volt részt venni a szervezők által tartott érzékenyítő játékokon, melyek a különböző fogyatékossággal élők mindennapi nehézségeinek jobb megértését szolgálják.


2018. 03. 03.

Nyíregyháza:

Családi nap


A nyíregyházi mentorok izgalommal várták első bemutatkozásukat a március 3-án rendezett családi napon, melynek lebonyolításában a debreceni és a szolnoki munkatársak is segítségükre voltak.

Debrecen:

PMT ülések


Néhány kép a dolgos hétköznapokról: az alapítvány munkatársai minden héten PMT (Projekt Management Team) üléseket tartanak, ahol nemcsak a közeljövő feladatait beszélik meg, hanem a hosszútávú  stratégiai döntéseket is közösen hozzák meg.

2018. 01. 9-11.

Debrecen:

Mentorképzés II.

Január 9. és 11. között tartottuk a 2018. év első 30 órás mentorképzését, amelyen Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is érkeztek résztvevők. Az információkban és gyakorlati tevékenységekben igen gazdag három nap során tíz fő sajátította el a hatékony mentori munkához szükséges alapismereteket és kulcskompetenciákat.


2017.01.29-31.

Debrecen:

Mentorképzés III.

A koraszülött családok mentorprogramja keretében 2018. január 29-31 között zajlott a harmadik mentorképzésünk a kidolgozott tematika alapján. A képzésen három megyéből tizenhárom jelentkező teljesítette a mentori munkához szükséges követelményeket.2017. 12. 02.

Debrecen:

A Szent Miklós Szolgálóház átadása és megáldása

A Kincses Sziget Debreceni Mentorháznak a Szent Miklós Szolgálóház ad otthont, amelyet december 2-án a görögkatolikus Hierarcha atyák megáldottak és átadtak. A képgalérián  kívül szöveges beszámoló is olvasható a kiemelkedő eseményről a Nyitóoldalunk, Hírek rovatában.


2017.11.26.

Hajdúböszörmény:

Részvétel a II. Hajdúböszörményi Koraszülött Találkozón

Borosné Máté Mónika szervezésében, immáron második alkalommal tartottak koraszülött találkozót Hajdúböszörményben. A népes és vidám rendezvényen projektünket is több munkatárs képviselte.2017. 11. 18.

Debrecen:

Lilában a pályán!

A lila a koraszülöttek színe. Projektünk szervezésében lila pólós koraszülött gyerekek vezették fel a DVSC-Videoton játékosait a bajnoki mérkőzésen.

2017. 11. 18.

Debrecen:

Családi Nap a Víztoronyban

November 18-án a Nagyerdei Víztoronyban tartottuk projektünk első családi napját, amely során színházi előadás, kerekasztal beszélgetés, kórusfellépés és változatos gyermekprogramok várták a több száz érdeklődő vendégünket. Az eseményről a nyitóoldalunk "Rólunk mondták" rovatában olvashatnak bővebb összefoglalót.2017. 10. 17.

Debrecen:

A "Jótettekre vagyunk teremtve" program nyitórendezvénye

November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a Hajdúdorogi Főegyházmegye Érseki Hivatalában tartottuk projektnyitó rendezvényünket, amelyről az alábbi képes összefoglalón kívül, bővebben is olvashatnak nyitóoldalunk "Rólunk mondták" rovatában.


2017. 11. 13.

Debrecen:

Érzékenyítő tréning a Debreceni Egyetemen

Munkatársaink érzékenyítő tréninget tartottak a Debreceni Egyetemen a Pszichológus Szakhét keretében pszichológus hallgatók számára.2017. 10. 16.

Debrecen:

Workshop - a koraszülés pszichológiai, pszichiátriai következményei

Belső, szakmai képzést tartottunk, amely során a koraszülés intraperszonális és társas kihívásairól kaptunk alapos szakmai összefoglalókat Dr. Szolnoki Andrea pszichiáter és Dr. Tsorbatzoglouné Papp Éva pszichológus tolmácsolásában.


2017. 10. 9-10.

Debrecen-Józsa:

Érzékenyítő tréningek általános iskolásoknak

Szorgosan indult a hét a munkatársaink számára: a napi feladatokon túl, két józsai általános iskolában is (Gönczy Pál Általános Iskola, Lórántffy Zsuzsanna Általános Iskola) játékos érzékenyítő tréninget tartottunk az ott tanuló gyerekeknek.


2017. 09. 25-26.

Debrecen:

Komplex műhelymunka

Kétnapos, igen gazdag tematikájú workshopon vehettek részt a munkatársaink, és több potenciális mentorjelölt, érdeklődő anyuka. A traumatikus szüléskörüli élmények, krízishelyzetek szakmai megközelítésmódjain kívül, a Down Dada sorstársi segítő hálózat munkatársai jóvoltából, egy már jól működő mentorhálózat hétköznapjaiba és szervezeti kereteibe is betekintést nyerhettünk.


2017. 09. 28.

Debrecen:

Filmvetítés és kerekasztal beszélgetés

A DMK Újkerti Közösségi Ház Delta Mozijában (a Cirko Film szíves támogatásával) ingyenes filmvetítést szerveztünk, amely során a 24 hét című filmdrámát tekinthették meg az érdeklődők. A szívszorító történetet szakmai szempontokat is elemző, élményfeldolgozó beszélgetés zárta.