Uncategorised

 Home / Mentorprogram / Pályázat / Uncategorised

A Layton-skála (Down-szindrómás gyermekek fejlődési skálája)

- segédeszköz a nyelvi és kommunikációs képességek értékeléséhez és a fejlesztés tervezéséhez sajátos nevelési igényű gyermekek korai intervenciója során.

Letöltés

 

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban, segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát - amíg a helyzet indokolja - az M5 kulturális csatorna napi műsorában sugározza - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

 

Hétfőtől minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig a következő tematikájú műsorokkal készülnek: 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.

 

11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak. Itt a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után. 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.

 

 

12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.

 

 

 Az oktatási sáv hétköznap 14.30-kor végződik. A műsorok elérhetőek lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is - áll az MTVA közleményében.

 

 forrás:https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-m5-csatorna-hetkoznap-oktatasi-tartalmakat-kozvetit

Kedves Szülők!

Az elkövetkezendő időszakban a logopédiai tevékenység a hozzánk fejlesztésre járó gyermekek esetén online folytatódik.

Mindemellett logopédusaink szeretnék felajánlani Önöknek a logopédiai tanácsadás lehetőségét, akár telefonos, akár skype módon.

Elérhetőségeik:

Kopcsa Edina: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy 20/429-6642

Dobos Károly: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Hívjak, keressék őket bátran, bármilyen kérdés, bizonytalanság esetén beszédfejlődéssel, kommunikáció fejlődéssel és egyéb logopédiával kapcsolatos dolgokkal kapcsolatban szívesen segítenek!

 

 

A járványügyi helyzetre tekintettel sem a mentorházakban, sem más "külső helyszíneken" nem találkozunk a mentorált, foglalkoztatott gyermekekkel és családjaikkal. A már egyeztetett időpontokat igyekszünk lemondani. A foglalkozásokat, kompetencia közvetítő alkalmakat gyógypedagógusaink online igyekeznek megteremteni.

Minden kedves, velünk kapcsolatban lévő családnak kitartást és jó egészséget kívánunk!

Remélhetőleg Húsvét után folytathatjuk a mentorházakban is a munkát!